15 recomandari de ce NU trebuie sa faci site-ului tau

Cautand pe internet dupa „SEO Romania” pentru a vedea ce a mai aparut nou indexat de motoarele de cautare, am dat peste un articol scris de Marius Balaci care mi-a adus zambetul pe buze. Zi de zi ne lovim de probleme de usability pe site-urile pe care navigam, dar pana acum nu am gasit sau gandit ca ele exista prezentate intr-o forma negativa pentru a scoate in evidenta si mai bine problemele pe care le creaza vizitatorilor. Chiar daca e scris cu cativa ani in urma, el ramane valabil chiar si in zilele noastre si va ramane atata timp cat va exista internetul si site-urile care il fac sa fie ceea ce este.

Articolul este scris pentru cei care realizeaza site-uri web & celor care le detin si prezinta 15 recomandari de ce NU trebuie sa faci unui site pentru ca vizitatorii sa se intoarca si sa-l viziteze din nou.

Sunt 15 sfaturi foarte concise care aduc in evidenta practic toate probleme cu care fiecare dintre noi ne confruntam atunci cand vizitam unul sau altul dintre site-urile romanesti/straine si ele nu sunt profesionist facute sau nu respecta un minim necesar pentru a fi simplu de navigat si usor de retinut.

Un scurt exemplu:

8 ) Nu pune la dispozitia vizitatorului un sistem de “cautare” sau daca ii pui unul asigura-te ca nu este foarte “eficient”;
9) Ce nevoie are vizitatorul site-ului de persoane de contact, telefon, mail personal … pune-l sa completeze un formular daca vrea sa dea de tine;
10) Fa in asa fel incat sa nu poata folosi “back-ul” browser-ului;
11) Pune animatie si flash cat incape;
12) Foloseste efecte din categoria: text care se misca, text care iti alearga dupa cursor, incearca sa fii “ingenios”;
13) Pune muzica si filme care pornesc automat;

Va atrag atentia ca 15 sfaturi “prietenesti” pentru producatorii/ proprietarii de site-uri se refera la ce NU trebuie sa contina site-ul pe care il aveti/creati pentru un client.

Cu alte cuvinte, daca doriti ca vizitatorii sa se intoarca pe site-ul dvs, analizati-va singuri paginile din prisma celor 15 recomandari facute si adaugati „NU” in fata lor.

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web