2 site-uri utile

Sunt 2 site-uri pe care eu le folosesc des si care contin destul de multe resurse la un loc pentru a nu mai cauta si in alta parte informatiile de care am nevoie.

Primul este Network-Tools.com, cu un design simplu dar in care gasesti o multime de tool-uri functionale:
– Ping / Lookup / Trace / Whois
– DNS Records / Network Lookup / Spam Blacklist Check
– URL Decode / URL Encode / HTTP Headers / Email Verification

Sper sa va fie si voua de folos.

Al 2-lea este SiteDossier.com, un site care este inca in stadiul beta dar care isi face bine treaba, cel putin pentru ceea ce am cautat eu pana acum. In principal il folosesc pentru 2 lucruri:
http://www.sitedossier.com/site/domeniultau.com, unde inlocuiti domeniultau.com cu numele domeniului/hostului a carui informatii doriti sa le aflati, si anume (las descrierile in engleza pentru a fi mai intuitive):
– Web dictionary words in site hostname
– Last load HTTP status
– IP(s) this site is hosted on
– Parent domain of this site
– Name servers of this site
– Anchor text pointing to this site
– Referers directly linking to pages on this site
(ultimile doua sunt extrem de interesante).
De exemplu pentru CNN este http://www.sitedossier.com/site/cnn.com

Al doilea motiv pentru care folosesc acest site este sa aflu numele domeniilor care au aceeasi adresa IP cu site-ul analizat. Este bine de stiut cu cine „te invecinezi”, de exemplu pentru a vedea daca ai vecini care sunt banati de Google (aceasta este o analiza ulterioara care se face si nu se gaseste pe acest site).
Pentru aceasta optiune folosesc:
http://www.sitedossier.com/ip/Adresa-IP, unde inlocuiti Adresa-IP cu adresa IP a site-ului a carui analiza o faceti. De exemplu pentru CNN este: http://www.sitedossier.com/ip/64.236.16.20 si veti gasi toate domeniile care au aceasta adresa IP, implicit in cazul de fata, toate apartinand CNN.

Tot aici se pot afla si lista site-urilor care sunt gazduite pe un anumit Nameserver, si anume:
http://www.sitedossier.com/nameserver/Nume-Server, unde se inlocuieste Nume-Server cu numele serverului dorit sau folosit de o anume firma de gazduire (webhosting). Ca un exemplu http://www.sitedossier.com/nameserver/twdns-01.ns.aol.com afiseaza lista celor 790 de domenii gazduite pe unul din Nameserver-ele companiei AOL, twdns-01.ns.aol.com

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web