Gogle is schimba numele si devine Alphabet

Gigantul american Google a anuntat un rebranding surpriza, urmand sa-si schimbe puternic structura organizationala si sa devina un holding numit Alphabet in care Google va fi o filiala. Numele Alphabet va inlocui Google pe bursa, iar acest conglomerat de companii va fi condus de Larry Page si Sergey Brin.

Alphabet va contine o colectie de companii, printre care si Google, care devine subsidiara.

Practic din nou-creata divizie Google vor face parte activitatile de baza (Search, Advertising, Maps, YouTube si Android), iar restul activitatilor vor deveni divizii separate (Google Ventures, Google Capital, Google X, Life Sciences si Calico) ce vor face parte din holdingul Alphabet.

Google s-a extins mult dincolo de activitatile legate de internet search, publicitate si harti cu care a devenit atat de cunoscut si investeste miliarde de dolari in masini autonome, computere la purtator, case inteligente, cercetari medicale avansate si baloane care furnizeaza internet.

Noua organizare va permite investitorilor sa vada cum sunt cheltuiti banii in aceste activitati. Practic este vorba de mai multa transparenta, in conditiile in care unii investitori au spus ca Google cheltuieste prea mult pe lucruri departate de activitatea sa de baza.

Anuntul aduce si schimbari la varf. Page devine CEO al Alphabet, Brin va fi presedinte, iar Eric Schmidt va fi presedinte executiv. Ruth Porat va fi director financiar, iar David C. Drummond va fi director pe probleme juridice.

Adresa web a noului holding este si ea iesita din tipare: https://abc.xyz/

Avand in vedere ca aceasta noua adresa va fi intens mediatizata, e de asteptat ca domeniile cu extensia .xyz sa devina foarte populare.

In aceasta perioada, Namecheap ofera inregistrarea numelor de domenii cu extensia .xyz pentru numai 1$ usd pentru primul an. Aceasta promotie va expira in 18 septembrie 2015. Parerea mea este sa profitati si sa inregistrati cat mai multe domenii cu acest TLD. Dupa primul an, reinoirea domeniilor .xyz la Namecheap va fi de 10.88$/an.

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web