Program online gratuit de creare favicon-uri

Se stie ca este bine si recomandat ca site-ul pe care il avem sa aibe si o imagine favicon (este imaginea care apare in stanga adresei site-ului in partea de sus a browser-ului – in address bar si in tab-ul browserului unde sunt afisate paginile site-ului).

www.htmlkit.com (FavIcon from Pics) – este un site care va poate ajuta sa creati gratis o imagine FavIcon pentru site-ul pe care il detineti. Puteti folosi orice imagine reprezentativa aflata pe pc-ul propriu. In urma conversiei se va crea o arhiva .zip in care veti gasi mai multe tip-uri de faviconuri: poza efectiva, o versiune animata, chiar si o versiune pentru iPhone/iPad/iPod.
Puteti opta si pentru alte modificari: – adaugare text si editare imagine
– scoaterea faviconului animat
– activarea/dezactivarea optiunii pentru iPhone/iPad/iPod
– alegerea backgroundului
– adaugarea unui chenar
– convertirea imaginii in gri/alb-negru
– crearea diferitelor dimensiuni: 16-16, 16-64K, 32-16, 32-64K, 48-256

Deasemenea aveti optiunea sa descarcati doar versiunea care va intereseaza.

Pentru a include faviconul static si cel dinamic in site-ul web, trebuie sa editati fisierele site-ului in felul urmator: – trebuie sa adaugati urmatorul cod HTML dupa tag-ul <head> si inainte de tag-ul </head>:

<link rel=”shortcut icon” href=”favicon.ico”>
<link rel=”icon” type=”image/gif” href=”animated_favicon1.gif”>

Daca doriti sa includeti faviconul si pentru browsertele aflate pe iPhone / iPod Touch / iPad, adaugati in acelasi loc urmatorul cod:

<link rel=”apple-touch-icon” href=”apple-touch-icon.png”>

Cele 3 imagini se afla in arhiva .zip descarcata de pe site si trebuiesc puse in acelasi loc unde se afla si pagina index a site-ului pe care il aveti.

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web