Resurse utile gratuite pentru a gasi nume de domenii bune

Daca aveti o idee buna pentru un site nou, dar nu stiti ce nume de domeniu sa alegeti care sa corespunda si sa atraga vizitatorii, va recomand 2 site-uri care va pot fi de folos:

Dotomator.com (dot-o-mator) – va ajuta sa creati sugestii de nume de domenii. Puteti alege pe o coloana un cuvant (sau mai multe) cu care doriti sa inceapa numele de domeniu iar pe a doua coloana alegeti un alt cuvant (cuvinte) cu care sa se termine numele de domeniu. Tool-ul de pe site le va combina si va va oferi diverse combinatii de unde veti putea alege. Site-ul are predefinite cateva cuvinte de unde puteti alege si incepe cautarea. Interesant este ca aveti si posibilitatea prin butonul „Check Availability” sa verificati daca combinatiile de nume de domenii gasite sunt libere sau nu. Acest site este oferit de Dotster.com si rezultatele vor aparea pe site-ul lor. Nu va obliga nimeni sa le inregistrati la ei. Folositi informatia gasita si inregistrati domeniul la registratar-ul pe care il folositi in mod curent.

Whois.net – foarte util daca doriti sa cautati prin numele de domenii care au expirat sau sunt pe cale sa expire. Se poate cauta dupa un nume de domeniu exact sau dupa cuvinte cheie. Tot pe acest site exista si o sectiune in care se pot cauta nume de domenii valabile pentru inregistrare.

Aceste 2 site-uri le folosesc mai mult pentru inregistrarea domeniilor noi care sunt alcatuite din cuvinte cheie in engleza, pentru asta au fost optimizate. Daca cineva incearca si pentru cuvinte in romana, il astept cu comentarii legate de experienta avuta.

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web