Domenii .ro cu plata anuala

Incepand din 2018, Registrului Român de domenii .ro – RoTLD trece la facturarea anuala a domeniilor cu extensia .ro

Va redau mai jos mesajul primit de la ei cu privire la aceste modificari:

RoTLD – Registrul Român de domenii .ro vă informează că la data de 1 martie 2018, se va efectua tranziția către sistemul de înregistrare și mentenanță anuală pentru domeniile .ro. Începând cu data de 1 martie 2018, domeniile .ro se vor înregistra și reînnoi pe o perioadă limitată de timp, între minim 1 an și maxim 10 ani. Serviciul de mentenanță anuală se va putea achita începând cu data de 1 martie 2018 prin partenerul RoTLD care administrează domeniul. Detalii suplimentare, găsiți AICI.

Clienții RoTLD se pot informa în detaliu despre schimbările procedurale și actualizările ce urmează a fi implementate din data de 1 martie 2018 accesând site-ul www.rotld.ro.

Data de expirare a domeniilor .ro se va calcula ținând cont de principiul conform căruia vechea taxă de înregistrare trebuie să acopere minim 5 ani de mentenanță. Pentru verificarea datei de expirare a domeniului dumneavoastră, RoTLD pune la dispoziție o aplicație de simulare a datei de expirare a domeniilor .ro ce poate fi accesată AICI.

Pentru alinierea la practicile europene, la respectarea bunelor practici și a recomandărilor ICANN, RoTLD vă solicită în baza Regulilor de Înregistrare (Art. 20) și a Contractului de Înregistrare (Art. 4) disponibile pe site-ul www.rotld.ro, să verificați și să actualizați datele de contact cu ajutorul interfeței online de administrare a domeniilor disponibilă pe site-ul www.rotld.ro în secțiunea „Administrare domenii -> On-Line” sau prin intermediul partenerului RoTLD (registrar) care vă administrează domeniul.

• Tariful practicat de registrul de domenii „.ro” va fi de 6 EUR/an, fără TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditați ROTLD). Valoarea tarifului a fost stabilită la nivelul pieței europene din domeniu, ajustată la veniturile și la puterea de cumpărare a românilor.
• Tariful practicat de către registrarul ICI București (vânzare directă pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 EUR/an + TVA.

Unii registratari acreditati de ROTLD au inceput de cativa ani sa practice facturarea anuala a domeniilor .ro dar inregistrarea nu se facea pe numele cumparatorului ci pe numele registratarului. De la 1 martie, inregistrarea domeniilor vor fi facute direct pe numele cumparatorului chiar si daca se alege perioada de 1 an de zile.

Preturile pe 1 an de zile, variaza de la 7.99euro la 12.99euro + tva. Preturile pot fi chiar mai mici daca se opteaza si pentru gazduire de la aceeasi firma.

De exemplu, la MxHost domeniul .ro pe 1 an de zile este 9.9euro+tva, dar impreuna cu un pachet de gazduire, este gratuit!

Cum verific cand expira domeniul meu .ro achizitionat inainte de 1 martie 2018

1. accesati pagina de verificare aici -> https://forms.rotld.ro/simexpdate/?lang=ro

2. introduceti numele de domeniu .ro sub forma protv.ro si dati click in patratelul din dreptul „Nu sunt robot”.

3. Click pe „Trimite”

Rezultatele vor fi afisate in felul urmator:

In exemplul dat, domeniul expira in data de 1 iunie 2018. Daca in termen de 90 de zile de la data expirarii nu se achita inregistrarea pe minim 1 an, maxim 10 ani, domeniul va fi sters si o alta persoana va putea sa il inregistreze.

1 thoughts on “Domenii .ro cu plata anuala

Lasă un răspuns

Denumire *
Email *
Pagină web